Värdinnan fixar det sista i köket innan gästerna kommer. |
Christer står och väntar, drinkarna står klara. |
Gästerna kommer. Team Ineaus och Team Walle |
Annika och Jocke hade missuppfattat tiden lite och kom 30 min sent men vad tusan, fint folk kommer väl sist. |
Patrik viskar lite om han inte kan få tjuvstarta lite med drinken men Christer är stenhård, nix. |
Christer va uppenbarligen törstig han också, så pass att han inte hann gapa. |
Oj, oj lite spill blev det. |
Ingen fara, Carina hade blandat extra! |
Tomt, nu gick det bättre och ny skjorta fick det bli. Stilig. |
Bordet stod dukat. |
Det där ser ju riktigt gott ut tycker Annika. Carina ler och hoppas det ska smaka men ser hon inte lite orolig ut? |
Fantastisk god förrätt. Halstrad tonfisk men wasabikräm och blandad sallad med ananas. |
Bordsvatten fylls på. |
Mycket gott vitt vin serverades. |
Christer dukade av så där proffsigt. |
Sen blev det presentation av varmrätten. |
Lammfilé med potatisterrin med brieost, rostade grönsaker och en sås med rostad vitlök. Smakade ljuvligt! |
Sen kom efterätten som bestod av en creme brulé. |
Med hallon och perfekt knäckig yta. |
Frusen GT. Kul och jätte gott! |
Jocke ser lite dimmig ut men det är kameran inget annat.... |
Stora glas till både öl och vin, det gillar Patrik. |
Sen kom det vuxenläsk på bordet. |
Många roliga samtal... |
...och en del läskiga... |
"Va? Näh nu hittar du väl på?" |
Jocke verkar fundera på om det verkligen kan stämma och isåfall vart var han när detta hände? |
Äsch då, skoja bara! |
"Oh herre jösses vilken tur!!" |
Nämen, hur hamna vi här? Efter en shot med resorb så bestämde vi oss för att våldsgästa Team Reuters middag. Cilla bytte genast musik. Marie killade Carina, det tyckte hon var kul. |
"Hur fasen ska vi få hem honom? Han verkar ju ha hamnat i någon slags psykos!" |
Lägg honom på bordet, som en bår. |
Tycker du? undrar Christer. Jocke smygtittat på klockan och längtar hem. |
Bildbevis på en något vinglig hemfärd. |
Team Walle sammanfattar kvällen!
Förväntningarna inför kvällens middag var höga! Jag misstänkte att både maten och sällskapet skulle vara i toppklass och mycket riktigt.
Förrätten tyckte jag var en riktig höjdare, en oväntad smakkombination med wasabikrämen och ananasen. Riktigt gott och vinet som serverades till föll mig i smaken perfekt.
Både Patrik och jag älskar lamm och säg fram emot varmrätten trots att beskrivningen i menyn kanske inte var så målande men tallriken var ett litet konstverk med färgerna och vackert upplagt. Rätten platsar på vilken gourmetkrog som helst. Gött. Till lammet fick vi rött vin i generösa glas. Lurigt eftersom man tycker att man BARA drack ett glas vin.
Även efterrätten höll mycket hög kvalite. Knäckig yta och härligt krämig.
Jag hade aldrig trott att det skulle vara så hög kvalite på maten på middagarna men efter att ha varit på 2 där det serverats toppmat är jag så imponerad! Jag tänker inte ge poäng eftersom det blivit lite tokigt med bedömningen men att vi hade en toppen kväll, det kan jag intyga.
Tack så hjärtligt samtliga deltagare för ännu en supertrevlig kväll!
Stor kram,
Lotta och Patrik
Team Inaeus sammanfattar:
Mmmmm, bästa drinkarna i Pershagen. Cosmopolitan till fördrink och frosen GT till att smälta maten med, riktigt fina!
Att både Christer och Carina är intresserade och vana på att tillaga delikata rätter visade de oss under kvällen. Till förrätt serverades det tonfisk sashimi på bädd av grönt, grillad annanas och pinjenötter tillsammans med en wasabisås, annorlunda och verkligen jättegott.
Till varmrätt var det "kött och potatis", mums grillat lamm och grönsaker med en potatis och briegratäng, jättegott.
Bränd grädde var inte dumt det heller, "creme brulée" serverades med färska hallon,mums.
Vi hade en riktigt härlig kväll med många skratt och trevligt sällskap. Maten, dryckena (vinerna var väl genomtänkta och jättegoda) och hela kvällen var toppen, vi ger båda 10 poäng var till Christer och Carinas middagbjudning.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar